Cum te ajuta concret psihoterapia si procedurile SPA sa iti imbunatatesti calitatea vietii

Cum te ajuta concret psihoterapia si procedurile SPA sa iti imbunatatesti calitatea vietii

Cum te ajuta concret psihoterapia si procedurile SPA sa iti imbunatatesti calitatea vietii

Ritualurile SPA si psihoterapia merg mana in mana, de aceea la Belle Maison Spa le-am alaturat in formule perfect adaptate pentru a raspunde nevoilor traiului de zi cu zi, indiferent ca este vorba despre probleme generate de stres, de anxietati, sau de burnout. Sunt lucruri cu care fiecare dintre noi se confrunta si care ne afecteaza din plin atat la nivel fizic, cat si psiho-emotional. Impreuna cu psihoterapeutul Cristina Colotelo, am conceput programe complexe de tratament, menite sa abordeze neajunsurile pe care le resimtim, din toate unghiurile posibile, astfel incat solutiile sa fie unele de durata, nu doar ameliorari de moment.

Care este legatura intre terapiile SPA si sedintele de consiliere psihologica? Care sunt beneficiile concrete ale asocierii dintre cele doua servicii?

Beneficiile terapeutice ale procedurilor SPA si ale sedintelor de consiliere psihologica constau in primul rand in abordarea integrativa a fiintarii oamenilor. Exista o complementaritate benefica intre cele doua care ajuta la dobandirea si mentinerea starii de bine. Nu suntem doar corp, cum nu suntem doar ganduri sau emotii. Suntem un tot complex format din trup, minte si suflet care functioneaza armonios cand fiecare aspect este avut in grija. Mai mult, corpul este cel care stocheaza si memoreaza toate experientele noastre emotionale si stocheaza orice tensiune, orice stres, orice tristete, furie, chiar daca sa zicem ele au trecut. Prin urmare, corpul are nevoie de terapiile SPA, astfel incat sa isi dea un reset si la nivel fizic, sa fie eliberate acele incordari si tensiuni. Iar in psihoterapie, prin dialog toate aceste ganduri si emotii se proceseaza pentru a fi intelese, acceptate si resemnificate ca parte a devenirii noastre.

Fiecare dintre noi cand traverseaza perioade dificile invata ceva din respectivele experiente si ele devin puncte de crestere pentru noi in compasiune, in intelepciune.

Nu suntem doar corp, cum nu suntem doar ganduri sau emotii. Suntem un tot complex format din trup, minte si suflet care functioneaza armonios cand fiecare aspect este avut in grija.

Deoarece situatiile de viata, provocarile prin care trecem, ne afecteaza la nivel fizic, cognitiv si emotional, combinand adresarea aspectelor ce tin de minte si emotii in psihoterapie, cu partea de corp prin beneficiile terapiilor SPA, constituie o abordare cu adevarat integratoare a fiintei umane si are foarte mult sens pentru a sustine bunastarea si bucuria de a trai.

Atingerea unei stari de bine si de echilibru tine de busola noastra interioara, insa de cele mai multe ori necesita sustinere. Pentru ca dincolo de instinct este vorba si de stiinta. Ce aduce in plus psihoterapia si cum contribuie sedintele efectuate la SPA la remedierea dezechilibrelor emotionale?

Belle Maison SPA este un spatiu special creat pentru confortul psihologic al celor care ii pasesc pragul. De la atmosfera armonioasa creata de design-ul interior, muzica, aromele uleiurilor esentiale si pana la serviciile pe care le ofera si prezenta calda si profesionista a terapeutilor, totul te plaseaza in calitate de client intr-o dispozitie de a te deschide spre starea ta de bine.

Psihoterapia este un demers colaborativ in care clientul isi stabileste obiectivele concrete, pornind de la situația actuala care ii creeaza dificultati, iar apoi impreuna lucram pentru a le atinge. Acest „impreuna” inseamna ca fiecare dintre noi isi asuma partea sa de prezenta si implicare in proces.

De partea mea, acest lucru inseamna ascultare activa, ințelegerea situatiei, empatie, crearea unui cadru securizant, stabilirea interventiilor adecvate, iar de partea clientului inseamna deschidere, onestitate, autenticitate, exersarea unor noi abilitați intre sesiuni, feedback. Iar pe parcurs vom face o evaluare si ne vom bucura de rezultatele obtinute.

Cu ajutorul sedintelor de psihoterapie efectuate la SPA poti obtine urmatoarele beneficii:

  • Iti consolidezi resursele interioare, puterea de a face fata situatiilor dificile
  • Renunti la ceea ce nu iti mai serveste in materie de tipare de gandire si comportamente
  • Castigi noi perspective pentru a depasi blocajele emotionale
  • Găsesti pace interioara si te bucuri de cine esti
  • Faci fata provocarilor dintr-un loc de capacitare (incredere si putere) interioara
  • Aprofundezi si consolidezi relatiile cu ceilalti
  • Inveti sa calmezi emotiile puternice si sa eliberezi stresul
  • Gestionezi starile de anxietate, depresie, furie, rusine, frica intr-un mod eficient (constructiv) pentru tine
  • Chestionezi validitatea gandurilor limitative si a comportamentelor care te tin in loc si le transformi pentru a trai o stare de implinire in propria viata

 

Cat de dificil este procesul de constientizare: sa realizezi ca ai nevoie de ajutor in gestionarea anumitor ganduri, stari, atitudini, emotii, astfel incat intr-un final sa simti ca detii controlul asupra propriei vieti si ca toate piesele sunt asezate exact in locul in care trebuie?

Constientizarea ca ai nevoie de suport din partea unui specialist este mai dificila sau mai usoara in functie de cat de prezenta este respectiva persoana la viata ei interioara, de nivelul de interes pentru propria persoana si de cat de suparatoare sunt respectivele stari, ganduri, comportamente pentru persoana respectiva. Prin suparatoare ma refer la faptul ca ajung sa ii schimbe stilul de viata si relatiile.

Apoi, dupa acest pas al constientizarii este un alt pas, acela de a apela la specialist si de a te angaja intr-un demers psihoterapeutic.

In psihoterapie controlul asupra propriei vieti si asezarea tuturor pieselor exact in locul unde trebuie se traduce prin castigarea de insight (constientizare si intelegere) si libertatea de a face alegeri asumate in orice moment al vietii cand observi ca piesele nu se aseaza cum e bine pentru tine sau este nevoie de o reasezare a acestora.

Pentru ca noi pe parcursul vietii evoluam, iar felul in care erau asezate lucrurile la 25 de ani, nu se mai potriveste cu nevoile pe care le avem, de exemplu, la 35 de ani.

LA BELLE MAISON SPA POTI OPTA ATAT PENTRU SEDINTE INDIVIDUALE DE CONSILIERE PSIHOLOGICA, CAT SI PENTRU ABONAMENTE DE ECHILIBRARE EMOTIONALA CARE LE INCLUD.

Citeste si prima parte a interviului cu psihoterapeutul Cristina Colotelo: https://maisonspa.ro/consiliere-psihologica-la-spa-interviu-cu-psihoterapeutul-cristina-colotelo-i/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *